Baracklekvár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk,majd héjastól kis darabokra vágjuk, lábosba tesszük és jól összenyomkodjuk. Rászórunk kb. 50 dkg cukrot és pár órára félretesszük állni. Néha megkevergetjük.
Majd elkezdjük felforralni, kb. 1 órát főzzük, majd összeturmixoljuk, egy leheletnyi nátrium benzonátot teszünk bele.
Forrón, tiszta üvegekbe merjük, lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk majd száraz dunsztba tesszük 1-2 napra pihenni.,
Ez a mennyiség lett belőle ami a képen látszik.
Nekünk ez már elég is lesz!
Tipp / megjegyzés:
A száraz dunszt amikor a forró lekvárral/kompóttal megtöltött üvegeket pléddel kibélelt ládába/lavorba rakjuk, letakarjuk, és így hagyjuk hogy lassan hűljön ki.