Baracklekvár befőzés
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A barackot megmosom, kimagozom, így mérek ki belőle 3 kg-ot. Húsdarálón ledarálom, és egy lábosban felteszem főni.
Mindent oda készítek, hogy kéznél legyen, és állandó keverés mellett felforralom. Amikor forr beleöntöm a cukrokat és a dzsemfixet, és állandó keverés mellett újra felforralom, majd elzárom a lángot.
Üvegekbe merem a lekvárt, majd az üvegeket fóliával és kupakkal lezárom. A megtöltött üvegeket 15 percre fejre állítom.
Aki kristálycukorral főzi a lekvárt, az minden kg után 60 dkg cukrot számítson.
Ahogy én készítem úgy a magozástól az üveg felfordításig 1 óra alatt elkészül.
Tipp / megjegyzés:
Idő takarékos így a befőzés, és a szép színét is megtartja még el nem használjuk.