Főoldal / Befőzés / Baracklekvár befőzés

Baracklekvár befőzés

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baracklekvár befőzés

Baracklekvár befőzés

Hozzávalók:

  • 3 kg sárgabarack (megtisztított mennyiség)
  • 2 cs. diabetikus befőzőcukor
  • 2 cs. dzsemfix
  • befőzési fólia
  • befőttes gumi
  • üvegek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A barackot megmosom, kimagozom, így mérek ki belőle 3 kg-ot. Húsdarálón ledarálom, és egy lábosban felteszem főni.

Mindent oda készítek, hogy kéznél legyen, és állandó keverés mellett felforralom. Amikor forr beleöntöm a cukrokat és a dzsemfixet, és állandó keverés mellett  újra felforralom, majd elzárom a lángot.

Üvegekbe merem a lekvárt, majd az üvegeket fóliával és kupakkal lezárom. A megtöltött üvegeket 15 percre fejre állítom.

Aki kristálycukorral főzi a lekvárt, az minden kg után 60 dkg cukrot számítson.

Ahogy én készítem úgy a magozástól az üveg felfordításig 1 óra alatt elkészül.

Tipp / megjegyzés:

Idő takarékos így a befőzés, és a szép színét is megtartja még el nem használjuk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére