Barackos reszelt pite
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
A tésztacipó 2/3részét nagy lyukú reszelőn a pitesütőnk (én tortaformába készítettem) aljába reszeljük, majd eligazítjuk és kicsit lenyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson.
Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit később majd a tetejére reszelünk.
A pudingport összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon sűrűre főzzük és kihűtjük.
Ha kihűlt a puding, a tésztánkra öntjük, majd eloszlatjuk a tetején a tetszés szerint felszeletelt barackot.
Ráreszeljük a maradék tésztát, és 170 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben aranybarnára sütjük.