Főoldal / Desszertek / Barackos, szedres süti

Barackos, szedres süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barackos, szedres süti

Barackos, szedres süti

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 egész tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor

A tetejére:

  • kb 40 dkg magozott, felezett barack
  • 10-15 dkg szeder
  • fahéjas cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat. Belekeverjük a pudingporral és sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.

Kikent, lisztezett gáztepsibe simítjuk, az asztalhoz csapjuk, hogy egyenletesen elterüljön. A tetejét kirakjuk a félbevágott barackokkal megszórjuk fahéjas cukorral és rárakjuk a szeder szemeket.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt szeleteljük és kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Más gyümölccsel is készíthetjük.

Barackos, szedres süti 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére