Elmentem!Barackos, szedres süti
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 egész tojás
- 8 dkg porcukor
- 2 dl olaj
- 1 dl tej
- 2 cs. vaníliás cukor
- 12 dkg vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
A tetejére:
- kb 40 dkg magozott, felezett barack
- 10-15 dkg szeder
- fahéjas cukor
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat. Belekeverjük a pudingporral és sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kikent, lisztezett gáztepsibe simítjuk, az asztalhoz csapjuk, hogy egyenletesen elterüljön. A tetejét kirakjuk a félbevágott barackokkal megszórjuk fahéjas cukorral és rárakjuk a szeder szemeket.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt szeleteljük és kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Más gyümölccsel is készíthetjük.
Barackos, szedres süti 5.00/5 (1 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!