Elmentem!Bazsalikomos petrezselymes ratatouille leves mozzarellával
Hozzávalók:
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1/2 hegyes csípős paprika
- 1 db cseresznye paprika
- néhány szelet padlizsán
- bazsalikom levél
- petrezselyem levél
- 1 doboz (70 gr) sűrített paradicsom
- 1 tasak Mozzarella
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- oregano
- chili szósz
- olíva olaj
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hagymákat, bazsalikom és petrezselyem leveleket felaprítom, a paprikát, padlizsánt és paradicsomot kockára vágom.
Olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, tovább dinsztelem együtt, majd adok hozzá 4 dl vizet, belekeverem a sűrített paradicsomot, majd felforralom.
Tálaláskor a levest tányérba merem, középre helyezem a félbevágott Mozzarellát, és díszítem bazsalikom levéllel és a cseresznye paprikával.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.