Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Békebeli hókifli

Békebeli hókifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Békebeli hókifli

Békebeli hókifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg zsír
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 10 dkg mák
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl tej
  • citromhéj
  • szilvalekvár (3-4 ek)
  • baracklekvár (3-4 ek)

A hempergetéshez:

  • 15 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, méghozzá úgy, hogy először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele. Cipóvá formáljuk, befóliázzuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát.

Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. (Én most mákkal,dióval töltöttem.)
A mákhoz szilvalekvárt teszünk, a dióhoz baracklekvárt, mindkettőhöz 5-5 dkg porcukrot (ízlés szerint) valamint ízesítésnek reszelt citromhéjat. Majd  kevés langyos tejet keverünk hozzájuk, hogy sűrű, kenhető töltelékmasszát kapjunk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tésztát kivesszük, hogy szobahőn kissé megpuhuljon, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket szúrunk belőle és ízlés szerinti mennyiségű töltelékkel megtöltjük. Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a tészta mert kiszárad a sütemény.

Még forrón porcukorba hempergetjük.

Békebeli hókifli 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére