Békebeli hókifli
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, méghozzá úgy, hogy először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele. Cipóvá formáljuk, befóliázzuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. (Én most mákkal,dióval töltöttem.)
A mákhoz szilvalekvárt teszünk, a dióhoz baracklekvárt, mindkettőhöz 5-5 dkg porcukrot (ízlés szerint) valamint ízesítésnek reszelt citromhéjat. Majd kevés langyos tejet keverünk hozzájuk, hogy sűrű, kenhető töltelékmasszát kapjunk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tésztát kivesszük, hogy szobahőn kissé megpuhuljon, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket szúrunk belőle és ízlés szerinti mennyiségű töltelékkel megtöltjük. Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a tészta mert kiszárad a sütemény.
Még forrón porcukorba hempergetjük.