Főoldal / Befőzés / Bodzaszörp

Bodzaszörp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bodzaszörp

Bodzaszörp

Hozzávalók:

  • Egy táska bodza virág
  • 1 csomag citrompótló ( tea ízesítő)
  • 5 l víz
  • 1 citrom
  • 1 kg cukor
  • tartósító
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A virágokat megmossuk egy nagy edénybe tesszük, rászórjuk a citrompótlót, a fel karikázott citromot, a cukrot és elkeverjük.

3 napig állni hagyjuk,időnként megkeverjük.

Három nap után a virágokat kiszedjük a léből, és jól kicsavarjuk. A levet sűrű szitán átszűrjük, és felforraljuk. Beletesszük a tartósítót, és megint felforraljuk.

Ha kihűlt üvegekbe tesszük, vízzel hígítva azonnal fogyasztható.

Tipp / megjegyzés:
Én már a második adagot csinálom, de még teszek el mert mindenki szereti. Nagyon gyorsan elkészül.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére