Főoldal / Italok / Bodzaszörp Maja konyhájából

Bodzaszörp Maja konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bodzaszörp Maja konyhájából

Bodzaszörp Maja konyhájából

Hozzávalók:

  • 3 kg cukor
  • 100 g citromsav
  • 3 db citrom felkarikázva
  • kb. 50 db. bodzavirág
  • 6 l víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A virágoknak a szárát levágjuk, de a virágokat nem mossuk meg. Egy nagyobb edénybe tesszük a virágokat, a citrom karikákat és ráöntünk 3 liter langyos vizet. Összekeverjük és hideg helyen 4 napig érleljük. Minél tovább áll annál intenzívebb lesz a szörp.

A cukrot a 3 liter vízben felfőzzük és kihűtjük. A bodzát kicsavarjuk, és kivesszük a citromos vízből. A citromos lét vékony anyagon átszűrjük, és a cukros lével összekeverjük. A legvégén adjuk hozzá a citromsavat, majd jól összekeverjük.

Tiszta üvegekbe rakjuk és mehet a kamrába, de azonnal is fogyasztható vízzel hígítva.

(Az elkészítési idő az áztatási időt nem tartalmazza)

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére