Bodzaszörp Maja konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A virágoknak a szárát levágjuk, de a virágokat nem mossuk meg. Egy nagyobb edénybe tesszük a virágokat, a citrom karikákat és ráöntünk 3 liter langyos vizet. Összekeverjük és hideg helyen 4 napig érleljük. Minél tovább áll annál intenzívebb lesz a szörp.
A cukrot a 3 liter vízben felfőzzük és kihűtjük. A bodzát kicsavarjuk, és kivesszük a citromos vízből. A citromos lét vékony anyagon átszűrjük, és a cukros lével összekeverjük. A legvégén adjuk hozzá a citromsavat, majd jól összekeverjük.
Tiszta üvegekbe rakjuk és mehet a kamrába, de azonnal is fogyasztható vízzel hígítva.
(Az elkészítési idő az áztatási időt nem tartalmazza)