Főoldal / Desszertek / Bohémia kocka

Bohémia kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bohémia kocka

Bohémia kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

(20×30 cm-es tepsihez)

  • 3 db tojásfehérje
  • 1,5 ek. víz
  • 4 ek. cukor
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek. liszt
  • ½ sütőpor
  • 1 ek. kakaópor

A sziruphoz:

  • ½ dl víz
  • 1 ek. cukor
  • 20 ml rumaroma

A krémhez:

  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csapott ek. porcukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzá adjuk a cukrot, majd keményre felverjük.
A tojás sárgákat egyesével hozzákeverjük, majd apránként beleforgatjuk a kakaóval,és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt levesszük róla, és hagyjuk kihűlni.

A vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzá keverjük a rumaromát és a kihűlt bekenjük vele a piskótát.

A cukrot a kakaóval, a liszttel, a tojás sárgával, és a tejföllel simára keverjük, majd alacsony lángon sűrűre felfőzzük.
Amikor kihűlt, apránként hozzáadjuk a kihabosított vajat, és habosra keverjük.
A krémet a piskótára kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.
A porcukrot a fahéjjal összekeverjük és a tejszínre szitáljuk.
Hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára, majd tetszés szerint szeleteljük és kínáljuk.

Bohémia kocka 5.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére