Bohémia kocka
Hozzávalók:A tésztához: (20×30 cm-es tepsihez)
A sziruphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük, hozzá adjuk a cukrot, majd keményre felverjük.
A tojás sárgákat egyesével hozzákeverjük, majd apránként beleforgatjuk a kakaóval,és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A sütőpapírt levesszük róla, és hagyjuk kihűlni.
A vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzá keverjük a rumaromát és a kihűlt bekenjük vele a piskótát.
A cukrot a kakaóval, a liszttel, a tojás sárgával, és a tejföllel simára keverjük, majd alacsony lángon sűrűre felfőzzük.
Amikor kihűlt, apránként hozzáadjuk a kihabosított vajat, és habosra keverjük.
A krémet a piskótára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.
A porcukrot a fahéjjal összekeverjük és a tejszínre szitáljuk.
Hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára, majd tetszés szerint szeleteljük és kínáljuk.