Főoldal / Levesek / Borleves mandulás-habgaluskával

Borleves mandulás-habgaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borleves mandulás-habgaluskával

Borleves mandulás-habgaluskával

Hozzávalók:

  • 5 dl édes fehérbor Tokai bor
  • 2 dl víz
  • cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 2-3 szegfűbors(el is hagyható)
  • kicsi darabka fahéj
  • 1 cs. mazsola
  • 2 db tojássárgája
  • mandulaforgács
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.(a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek)
Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve, kb. 10 percig főzzük. Ezután szedjük ki a fűszereket..

A tojások sárgáját keverjük simára egy evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután egy szűrőn szűrjük át, hogy egy sima, selymes levet kapjunk.

Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesíthetjük egy pici cukorral.

A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki.

A tejszínhabot (v. Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát.

Borleves mandulás-habgaluskával 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére