Főoldal / Desszertek / Borsos kacsazsíros pogácsa

Borsos kacsazsíros pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borsos kacsazsíros pogácsa

Borsos kacsazsíros pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 db tojás sárgája
  • 1,5 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl /20%-os/
  • 1 ek só
  • 2 tk őrölt bors
  • csipet cukor
  • 25-30 dkg kacsa vagy libazsír

A kenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle.

Langyos helyen kb 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni.

Felvert egész tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Borsos kacsazsíros pogácsa 2.80/5 (5 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére