Borzas csirkemell hagymás spenótos cukkinivel – paleo
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell filét felszeleteljük. ( Ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki.) Csirkemell helyett készíthetjük pulykamellből vagy sertésből is.
A zellert meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. Megsózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük,Hozzáadjuk a zellert, a kókuszlisztet, a petrezselymet, fokhagymát és sóval borssal ízesítjük. alaposan összekeverjük.
A hússzeletekre a kezünkkel rányomkodjuk a masszát, majd forró serpenyőben kevés olajon pár percig sütjük a hús mindkét oldalát. Ezután tegyük őket egy kizsírozott tepsibe vagy lapos jénai tálba és 180 fokos sütőben süssük aranysárgára.
Amíg a hús sül, készítsük el a köretet. Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az olajat, pirítsuk meg rajta a szeletelt hagymát, adjuk hozzá a cukkinit, a fokhagymát, és magas lángon kevergetve pirítsuk készre. A spenótot csak a végén adjuk hozzá, forgassuk össze a cukkinival és 2-3 percig még együtt is pirítsuk. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor adhatunk hozzá kókusztejfölt vagy kesutejfölt. Akik ehetik, reszelt sajtot is tehetnek rá.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom és nagyon laktató, gyerekeim hidegen is szívesen megeszik, sőt a lányom még az iskolába is ezt kérte. A család nagy kedvence a zeller tócsni, még a párom is falja, pedig utálja a zellert, meg sem eszi más formában.