Bounty kalács
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk, akkor jó ha elválik az edény falától, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A sűrített tejet tálba nyomjuk. Beletesszük a margarint, az aromát és a mikróban addig melegítjük míg a ráma elolvad. Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni. Forralni nem szabad.
Lisztezett deszkán a tésztát elfelezzük, és az egyik cipót félretesszük. A tésztát oválisra nyújtjuk, nagyobbra mint az egymás mellé tett 1,5 tábla csoki. A széleit párhuzamosan derelye vágóval bevagdaljuk. A közepére kenjük a kihűlt kókuszos massza felét, és rátesszük a 1,5 tábla csokit egymás mellé.
A tészta két végét ráhajtjuk a csokira a széleket meg váltakozva, fonás szerűen hajtjuk rá.
A tetejét és az oldalát megkenjük olajjal kikevert tojással, és egy sütőpapíros tepsibe tesszük. A másik tésztát ugyan így elkészítjük és a másik mellé tesszük.
Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük, majd langyosan vagy hidegen, szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ebből két rúd kalácsunk lesz, én a 3 dl tejben futtatom fel az élesztőt, lisztet és cukrot keverek bele. Kiadós, nem drága gyorsan elkészül, nálunk nagyon szereti mindenki.