Főoldal / Kelt tészták / Bounty kalács

Bounty kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bounty kalács

Bounty kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája (fehérje nem kell)
  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg olvasztott ráma
  • 1 cs. élesztő felfuttatva
  • 3 dl langyos tej
  • reszelt citrom héj
  • kevés édesítő

A töltelékhez:

  • 2 tubus sűrített tej (150 ml)
  • 4 dkg ráma
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 vanília aroma
  • 3 tábla tej-vagy ét csoki
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk, akkor jó ha elválik az edény falától, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A sűrített tejet tálba nyomjuk. Beletesszük a margarint, az aromát  és a mikróban addig melegítjük míg a ráma elolvad. Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni. Forralni nem szabad.

Lisztezett deszkán a tésztát elfelezzük, és az egyik cipót félretesszük. A tésztát oválisra nyújtjuk, nagyobbra mint az egymás mellé tett 1,5 tábla csoki. A széleit párhuzamosan derelye vágóval bevagdaljuk. A közepére kenjük a kihűlt kókuszos massza felét, és rátesszük a 1,5 tábla csokit egymás mellé.

A tészta két végét ráhajtjuk a csokira a széleket meg váltakozva, fonás szerűen hajtjuk rá.

A tetejét és az oldalát megkenjük olajjal kikevert tojással, és egy sütőpapíros tepsibe tesszük. A másik tésztát ugyan így elkészítjük és a másik mellé tesszük.

Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük, majd langyosan vagy hidegen, szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ebből két rúd kalácsunk lesz, én a 3 dl tejben futtatom fel az élesztőt, lisztet és cukrot keverek bele. Kiadós, nem drága gyorsan elkészül, nálunk nagyon szereti mindenki.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére