Bounty kalács Tündi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A kókuszos töltelékhez:
A csokoládés töltelékhez:
A kenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a sót, az élesztőt, a tojást, a cukrot, a langyos tejet, és géppel alaposan megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát pihentetjük, majd folpackba csomagolva 4 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Kivesszük a hűtőből a tésztát és szobahőmérsékleten fél órát, letakarva egy kicsit hagyjuk felmelegedni.
Közben elkészítjük a kókusz tölteléket. A tejet egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, az aromát és addig melegítjük, míg a cukor és a margarin el nem olvad. (Nem szabad forralni!) Majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és jól összekeverjük. Félre tesszük hűlni.
A tésztát, egy lisztezett, sík felületen kicsit oválisra kinyújtjuk úgy, hogy a másfél tábla csokit rendesen be tudjuk majd fedni vele.
A kókuszos masszát ráhalmozzuk a tészta közepére, majd erre tesszük a másfél tábla csokit.
A tészta oldalait éles késsel bevágjuk. (Azonos számú csíkokat vágjunk) Tészta csíkokat felváltva egymásra hajtogatjuk a csokoládén. (Lásd a képen) Letakarjuk és kb. 20-30 percig pihentetjük.
Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük a töltött tésztát. A tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt porcukorral megszórva kínáljuk.