Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az olajat felhevítem, és az apró kockákra vágott, megmosott húst az olajba teszem. Jól átforgatom hogy kicsit kifehéredjen, majd hozzáadom az összeaprított fokhagymát, sót, borsot, majoránnát, és egy kis kanál pirospaprikát.
Kevés vízzel felöntöm, majd fedővel lefedem és főzöm. Ha a víz elpárolog, pótolni kell.
Amikor már majdnem készre főtt a hús, hozzáöntöm a borsót, az apró kockára és csíkokra vágott paradicsomot, paprikát, valamint a kockára vágott savanyú uborkát.
Készre főzöm, úgy hogy csak kevés szaftja maradjon. Nálunk a brassói aprópecsenye, sült burgonyával, kovászos uborkával kerül a tányérra.
Tipp / megjegyzés:
A brassói aprópecsenye sokunk kedvenc étele. Régebben jellemzően disznó húsból készült, de manapság egyre közkedveltebb a csirke, vagy pulykamellből készített változata is.
A brassói aprópecsenye tálalható a körettel összekeverve, (sült burgonya) illetve külön a burgonya mellé halmozva. (Ízlés szerint)