Brassói csípősen
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát kockákra, vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk, rátesszük a vöröshagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, majd egy csipet majoránnát teszünk rá.
Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, a paprikacsíkokat, és átpirítjuk.
Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük.
Uborkasalátát készítünk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!