Főoldal / Vegetáriánus / Burgonyaforgács köret

Burgonyaforgács köret

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyaforgács köret

Burgonyaforgács köret

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg burgonya
  • 1,5-2 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

A tetejére:

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Meghámozzuk a burgonyákat, majd alaposan megmossuk.
Majd a hámozóval, tovább körbe-körbe hámozzuk, hogy forgácsokat kapjunk a burgonyából.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.

A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük, ahol aranysárgára sütjük.

Papírtörlőre szedjük és kevés sóval meghintjük. Köretként rántottak és sültek mellé is kiváló.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére