Főoldal / Vegetáriánus / Burgonyaforgács köret

Burgonyaforgács köret

Burgonyaforgács köret

Burgonyaforgács köret

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg burgonya
  • 1,5-2 dl tej
  • 4 ek. liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

A tetejére:

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Meghámozzuk a burgonyákat, majd alaposan megmossuk.
Majd a hámozóval, tovább körbe-körbe hámozzuk, hogy forgácsokat kapjunk a burgonyából.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.

A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük, ahol aranysárgára sütjük.

Papírtörlőre szedjük és kevés sóval meghintjük. Köretként rántottak és sültek mellé is kiváló.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mentés

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére