Főoldal / Levesek / Burgonyakrémleves kolbász chips-szel

Burgonyakrémleves kolbász chips-szel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyakrémleves kolbász chips-szel

Burgonyakrémleves kolbász chips-szel

Hozzávalók:

  • 1 db póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 l csirkealaplé
  • 20 dkg füstölt kolbász
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy lábosban hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, tegyük bele a babérlevelet, majd szép lassan pároljuk üvegesre.

Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott krumplit is. Szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal,  majd keverjük össze.

Öntsük fel a csirkealaplével, és a főzőtejszínnel, majd ízlés szerint sózzuk meg. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük addig, míg a krumpli megpuhul.

Amikor megfőtt a krumpli vegyük le a tűzről, vegyük ki a babérlevelet, és botmixerrel pürésítsük a levest. (ilyenkor még kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána)

A füstölt kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd egy serpenyőben, pár perc alatt süssük ropogósra.

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a ropogósra sült kolbász chips-et és úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére