Burgonyakrémleves kolbász chips-szel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy lábosban hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, tegyük bele a babérlevelet, majd szép lassan pároljuk üvegesre.
Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott krumplit is. Szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd keverjük össze.
Öntsük fel a csirkealaplével, és a főzőtejszínnel, majd ízlés szerint sózzuk meg. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük addig, míg a krumpli megpuhul.
Amikor megfőtt a krumpli vegyük le a tűzről, vegyük ki a babérlevelet, és botmixerrel pürésítsük a levest. (ilyenkor még kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána)
A füstölt kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd egy serpenyőben, pár perc alatt süssük ropogósra.
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a ropogósra sült kolbász chips-et és úgy kínáljuk.