Burgonyás malacpogácsa
Hozzávalók:A tésztához:
A tetejére:
Szükségünk lesz még:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egy laza tésztát gyúrunk, majd kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát, lisztezett deszkán kb. 1–1,5 cm vastagra kinyújtjuk.
A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.
(Tehát nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából.)
A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük őket a felvert sós tojással.(Ezek lesznek a malacfejek)
A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. ( Ezek lesznek a malacfülek )
A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. ( Ezek lesznek a malacorrok )
A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.
Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.