Főoldal / Desszertek / Burgonyás malacpogácsa

Burgonyás malacpogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás malacpogácsa

Burgonyás malacpogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg túró
  • 2 kiskanál só

A tetejére:

  • 1 egész tojás
  • egész feketebors vagy napraforgómag

Szükségünk lesz még:

  • 3 különböző méretű pogácsa szaggatóra (egy nagy, egy közepes, és egy egészen kicsi)
  • egy db szívószálra
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból egy laza tésztát gyúrunk, majd kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát, lisztezett deszkán kb. 1–1,5 cm vastagra kinyújtjuk.

A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.

(Tehát nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából.)

A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük őket a felvert sós tojással.(Ezek lesznek a malacfejek)

A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. ( Ezek lesznek a malacfülek )

A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. ( Ezek lesznek a malacorrok )

A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.

Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.

A malac-pogácsákat 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Értékeld a receptet

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére