Főoldal / Desszertek / Búvár túrós vagy boci szelet

Búvár túrós vagy boci szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Búvár túrós vagy boci szelet

Búvár túrós vagy boci szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás szétválasztva
  • 11 ek. cukor (Xilit)
  • 11 ek. olaj (vagy 10 ek. kókuszolaj)
  • 15 ek. tej
  • 15 ek. liszt (teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 ek. búzadara
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg cukor (Xilit)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el. Egyszerűen  egy tálba tesszük a töltelék hozzávalóit és alaposan összekeverjük.

Tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, az olajat és a tejet, majd kézzel vagy géppel alaposan kikeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elegyítjük, és az előzőhöz keverem.

A tojás fehérjéket kemény habbá felverjük, és két részletben, először egy kevés habbal fellazítva a masszát, majd a többi habot óvatosan beleforgatva a kakaós masszához adjuk. (A habverőt nem ütögetjük az edény oldalához, mert összeeshet a tészta!)

Az tésztát egy sütőpapírral bélelt kb. 38x22cm-es tepsibe öntjük , majd egy evőkanál segítségével rátesszük a tölteléket.

Előmelegített sütőben 180fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

Kihűlve, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Azért búvár túrós mert a túró belesüllyed a tésztába.

Búvár túrós vagy boci szelet 3.86/5 (7 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére