Búvár túrós vagy boci szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. Egyszerűen egy tálba tesszük a töltelék hozzávalóit és alaposan összekeverjük.
Tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, az olajat és a tejet, majd kézzel vagy géppel alaposan kikeverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elegyítjük, és az előzőhöz keverem.
A tojás fehérjéket kemény habbá felverjük, és két részletben, először egy kevés habbal fellazítva a masszát, majd a többi habot óvatosan beleforgatva a kakaós masszához adjuk. (A habverőt nem ütögetjük az edény oldalához, mert összeeshet a tészta!)
Az tésztát egy sütőpapírral bélelt kb. 38x22cm-es tepsibe öntjük , majd egy evőkanál segítségével rátesszük a tölteléket.
Előmelegített sütőben 180fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlve, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Azért búvár túrós mert a túró belesüllyed a tésztába.