Elmentem!Céklás brownie
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg étcsokoládé
- 25 dkg barna cukor
- 25 dkg főtt cékla
- 3 tojás
- 1/2 cs sütőpor
- 1 kk őrölt kardamom
- egy marék mogyoró
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat és a csokit vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojást kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a már langyosra hűlt csokis masszát. Ezután beledolgozzuk a lisztet is és hozzáreszeljük a főtt céklát. Ízesítjük a kardamommal és a végén belekeverjük a durvára darabolt mogyorót. (használhatunk diót helyette, ha éppen az van otthon)
170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sülés közben ellenőrizzük a tésztát, mert úgy jó, ha egy kicsit puha marad belül.
Kockákra vágva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az egyik legfinomabb brownie, amit valaha csináltam. Mielőtt bárki megijedne a cékla íze egyáltalán nem érezhető, mégis ez adja azt az állagot, amit egy brownie-tól elvárunk. Belül puha, omlós, tocsogós és tiszta csoki.
lelekkonyha.blogspot.hu
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...