Céklás édesburgonya főzelék
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A zellert és az édesburgonyát az összes céklával együtt borítsuk egy sütőzacskóba.
Az olajat a sóval, a fűszerpaprikával és 2 csipet rozmaringgal adjuk a zöldségekhez.
Alaposan rázzuk össze, majd borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 20 percig.
Közben egy nagyobb lábosban a 2 evőkanál olajat az apróra vágott hagymával hagymával pároljuk üvegesre. Finoman sózzuk.
Adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a maradék rozmaringot és 10-15 másodpercig kevergetve pirítsuk illatosra.
Ha elkészültek a zöldségek adjuk a hagymához őket. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, borsozzuk, majd öntsük fel félig vízzel.
Turmixoljuk össze.
Kóstoljuk meg és ha szükséges akkor sózzunk még utána.
Adjuk hozzá a balzsamecetet, keverjük át és kesudióval tálaljuk.