Chilis csirkeszárnyak
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat 3 részre vágjuk az ízületeknél. ( A szárny végeket nem használom ehhez az ételhez.)
Egy nagy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit a szezámmag kivételével. A keverékben jól beleforgatjuk a szárny darabokat. Ha van időnk fél órát is pácolódhat benne, de ha nincs akkor is nagyon finom lesz a végeredmény.
A mázas csirkeszárnyakat egy nagy tepsibe borítjuk. Lehetőleg akkorába, ahol elférnek fedés nélkül. Az összes mázat kikaparjuk a tálból. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg meg nem puhulnak. Ez kb. 40 perc.
Ezután levesszük a fóliát jól megkeverjük és fólia nélkül 15 percig sütjük 200 fokon. Majd megint keverünk rajtuk. A lényeg, hogy jól megsüljön, megpiruljon az összes oldaluk.
Amikor úgy látjuk, hogy ez megtörtént hozzáadjuk a szezámmagot, majd jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson. Továbbra is 200 fokon sütjük még 10 percet a szezámmaggal, majd késznek nyilvánítjuk.
Salátával, vagy tetszés szerinti körettel kínáljuk.