Főoldal / Szárnyas Ételek / Chilis csirkeszárnyak

Chilis csirkeszárnyak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis csirkeszárnyak

Chilis csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirke szárny
  • 5 evőkanál édes csili szósz
  • 5 evőkanál szója szósz
  • 2 evőkanál erős paprika krém, avagy csili szósz
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 4 evőkanál fehér szezámmag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat 3 részre vágjuk az ízületeknél. ( A szárny végeket nem használom ehhez az ételhez.)

Egy nagy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit a szezámmag kivételével. A keverékben jól beleforgatjuk a szárny darabokat. Ha van időnk fél órát is pácolódhat benne, de ha nincs akkor is nagyon finom lesz a végeredmény.

A mázas csirkeszárnyakat egy nagy tepsibe borítjuk. Lehetőleg akkorába, ahol elférnek fedés nélkül. Az összes mázat kikaparjuk a tálból. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg meg nem puhulnak. Ez kb. 40 perc.

Ezután levesszük a fóliát jól megkeverjük és fólia nélkül 15 percig sütjük 200 fokon. Majd megint keverünk rajtuk. A lényeg, hogy jól megsüljön, megpiruljon az összes oldaluk.
Amikor úgy látjuk, hogy ez megtörtént hozzáadjuk a szezámmagot, majd jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson. Továbbra is 200 fokon sütjük még 10 percet a szezámmaggal, majd késznek nyilvánítjuk.

Salátával, vagy tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Chilis csirkeszárnyak 5.00/5 (2 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére