Citrom szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a langyos tejben felfuttatott szalalkálit. Gyenge tésztát gyúrunk belőle amit picit pihentetünk, majd 4 részre osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és lapokat sütünk belőle.
Elkészítjük a krémet:
A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk.
A tejet, a liszttel a cukorral és a citromhéjjal valamint citromlével sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a vajas krémmel.
A citromos krémmel összetöltjük a tésztalapokat, majd 1 éjszakáz pihentetjük, hogy a lapom megpuhuljanak.
A tetejére porcukrot szórunk, úgy szeleteljük.
A tepsi mérete 35 x 40 cm.
Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá!