Citromkrémes kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A citromkrémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A joghurtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
20percre a hűtőbe tesszük,hogy picit megszilárduljon,
A piskótalapot 2 részre vágjuk, és megtöltjük a krém felével.
A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és citrom cikkekkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
40x30cm-es tepsibe való mennyiségek ezek,kisebb tepsinél felezni kell a hozzávalókat.
Vendégvárónak is tökéletes, könnyed sütemény.