Citromos-diós szelet
Hozzávalók:
A tésztára:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. 4 cipóba osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk.
A tepsit gyengén megkenjük fagyos margarinnal, beletesszük az első lapot. Bőven megkenjük házi baracklekvárral, rászórjuk az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót.
Ezután rátesszük a másik lapot, és szép világospirosra megsütjük. Ha elkészült, óvatosan kiemeljük a tepsiből és félretesszük. A másik 2 lapot külön-külön megsütjük, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtjük.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverjük a tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, közben hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is. A KIHŰLT lisztes krémbe apránként beledolgozzuk, majd 3 részre osztjuk.
Az alsó sima lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a kihűlt diós lapot, annak tetejére is krémet simítunk, majd beborítjuk a másik sima lappal.
A tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzunk a krémbe, majd ízlés szerint reszelt citromhéjjal és csokidarával vagy reszelt csokival díszítjük.
Pár órára félretesszük, hogy a lapok kellően megpuhuljanak, és könnyen tudjuk szeletelni.