Citromos-kakaós kuglóf II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a citrom héját, a citromlevet, a tejet és elkeverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot. A massza 3/4 részét egy alaposan kivajazott és kilisztezett kuglófformába öntjük.
A kakaóport a meleg tejben feloldjuk (szép sűrű csokis masszát kapunk) és a maradék tésztamasszába keverjük. Szintén a formába öntjük, és egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.
170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (légkeverésen elég a 160 fok is)
Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!
A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk pihenni, majd egy tányérra fordítjuk, és pár perc múlva majd magától kicsusszan a formából.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Finom, citromos-kakaós kuglóf ami másnapra sem szárad ki.