Citromos keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékok keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is. Adjuk hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta a tésztát kb. 5 mm vastagra. Ezután derelyevágóval (vagy éles késsel) vágjuk fel ízlés szerinti méretűre, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire.
Tegyük legalább egy órára hideg helyre, hogy kellően lehűljön, és sütés után jó omlós legyen majd a keksz.
Helyezzük be a lehűtött kekszeket a 160 fokra előmelegített(légkeveréses) sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Tipp / megjegyzés:
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.