Citromos-kókuszos szelet
Hozzávalók:Az alsó réteghez:
A felső réteghez:
A tetejére: (elhagyható)
|
|
Elkészítés:
Az alsó réteghez a lisztet, a cukrot, és a kókuszreszeléket egy tálban elvegyítjük. Belekeverjük az olvasztott vajat. (tojás nem kell bele)
A tésztát egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A felső réteg hozzávalóit csomómentesre keverjük, ráöntjük az időközben megsült és kihűlt tésztára, majd 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, csokiforgáccsal díszítjük, majd szeletelve kínáljuk.
Azonnal is fogyasztható, de 1-2 nap után ér el egy igazi omlós állagot, telített ízvilágot.