Citromos krémes kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A tésztára:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. 4 cipóba osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk. /23×34cm/
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük az első lapot.
Bőven megkenjük házi baracklekvárral. A diót elkeverjük cukorral és a vaníliás cukorral, majd a lekváros réteget meghintjük vele. Befedjük a második lappak és 180 fokon szép világosra sütjük. Ha elkészült, félretesszük.
A másik 2 lapot külön-külön megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverjük a tejjel, felfőzzük és kihűtjük.
A puha vajjal kihabosítjuk a kihűlt pépet, majd a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük.
A krémet úgy osztjuk el 3 felé, hogy a sütemény tetejére is kerüljön belőle egy vékonyabb réteg.
Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a kihűlt diós-lekváros dupla lapot, annak tetejére is krémet simítunk. Beborítjuk a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.
Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzunk bele, megszórom csoki lapocskákkal és dekor cukorral.