Citromos kuglóf Zsike konyhájából
Hozzávalók:
A cukormázhoz:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Előveszünk egy mércés poharat a hozzávalók kiméréséhez.
Egy keverőtálba tesszük a két tojást. Hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, a citrom reszelt héját, a joghurtot és a cukrot. Habverővel alaposan kikeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd apránként a folyékony masszába keverjük.
Egy kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk majd beleöntjük a kikevert tésztát. Az előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy beül is átsült-e.
Pár percet hagyjuk a formában hűlni, majd egy tányérra borítjuk.
Porcukorral megszórva, de akár citrommázzal leöntve is tálalhatjuk.
Citrommázat porcukor és citromlé keverékéből készítünk, és a kihűlt kuglóf tetejére csurgatjuk