Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Citromos levendulás madeleine

Citromos levendulás madeleine

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos levendulás madeleine

Citromos levendulás madeleine

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás 
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília 
  • 1 kiskanál szárított levendula 
  • 1/2 kávéskanál só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat egy kis edényben aranybarnára pirítjuk, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. (Margarinnal ennél a receptnél ne próbálkozzunk, ehhez csak a vaj a megfelelő.)
A tojást a sóval habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a levendulát és a vanília kikapart magját. Ezután a lisztet is beleforgatjuk. A végén a kihűlt vajat is belekeverjük.

A masszát egy fél óráig állni hagyjuk, addig bemelegítjük a sütőt.
A formákat 3/4-ed részig töltjük a masszával és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Tökéletes kísérő egy csésze kávé, tej vagy tea mellé.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére