Citromos, mákos szelet
Hozzávalók:A lapokhoz:
A mákos laphoz:
A krémhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, és egy tepsi hátoldalán 2 lapot sütünk belőle. A tepsi mérete: 24×39 cm
A középső (mákos) tésztát is ugyanebben a tepsiben sütjük majd meg.
A cukrokat a puha margarinnal, és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejet, végül a mákkal és a sütőporral elkevert lisztet is.
A keményre felvert tojáshabot egy fakanállal óvatosan a mákos masszába forgatjuk.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tészta masszát, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
A tejet a pudingporral, a cukorral, és a citrom levével sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a puha margarinnal kihabosítjuk.
Alsó lapra rásimítjuk a krém felét, erre jön a mákos lap, majd a krém másik-fele, amit befedünk a harmadik lappal.,
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Majd a megolvasztott fehér csokiból csíkokat húzunk és egy kés hegyével a fehér csokoládét „befésüljük” a sötétebb csokiba.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen, és az ízek is összeérjenek.