Citromos szelet
Hozzávalók:
A következő tojásos masszát teszem rá:
|
|
Elkészítés:
A margarint reszelőn lereszelem, fontos hogy hideg legyen, csak így lehet szépen lereszelni.
A lereszelt margarint a többi hozzávalóval összegyúrom.
Egy morzsalékos tésztát kell kapni, ha nagyon puha lenne egy kis időre hűtőbe teszem.
Kikenem a tortaformát, és a tésztát belereszelem.( én tortaformában készítettem, de elkészíthető tepsiben is)
Majd a sütőbe teszem, ahol 20-25 perc alatt megsül.
Amíg az alap sül, elkészítem a masszát:
A tojást a cukorral, citrommal, habosra kikeverem. Hozzáadom a lisztet és a sütőport.
A tojásos keveréket, az előzőleg megsült tésztára öntöm.(Ez folyós lesz de csak addig amíg a sütőbe vissza nem kerül.)
Még 20 percig sütöm kb 170 fokon. Ezalatt az idő alatt a tojásos massza teljesen megszilárdul, és elkészül a citromos szelet.
Miután kihűlt, felszeltem és porcukorral megszórva tálalom.
Nagyon finom citromos sütemény. Csak ajánlani tudom, készítsétek el.