Citromos Vienetta szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz.
A pudingot a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot, a citromok levét és reszelt héját. Jó habosra kikeverjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
Az első piskótacsíkot lefektetjük, megkenjük a citromos krémmel, meglocsoljuk a csokoládéval, majd befedjük a következő lappal. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. Hűtőbe tesszük dermedni.
Ebből az adagból 20 szép nagy szelet sütit kapunk.
Jó étvágyat kívánok