Főoldal / Szárnyas Ételek / Colában sült csirke

Colában sült csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Colában sült csirke

Colában sült csirke

Hozzávalók:

  • fél kg csirkehús (jelen esetben szárny)
  • 1 dl kóla (Coca)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál erős pista
  • bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk és besózzuk.
A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirke szárnyakat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A pácolás után a húst egy tepsibe borítjuk, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-30 perc után levesszük róla az alufóliát és pirosra sütjük.

Az eredmény, finom, omlós ízletes hús.

Próbáljátok ki ti is akár csirkével akár más hússal, például sertés oldalassal.

Jó étvágyat kívánok!

Colában sült csirke 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére