Főoldal / Sertés ételek / Colás bőrös malacoldalas

Colás bőrös malacoldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Colás bőrös malacoldalas

Colás bőrös malacoldalas

Hozzávalók:

  • kb.60-80 dkg bőrös malacoldalas
  • 1 dl coca cola
  • 1,5 evőkanál méz
  • 2,5 evőkanál ketchup
  • 2,5 evőkanál olaj
  • 1,5 kiskanál Erős Pista (aki szereti a csípőset, többet is tehet bele)
  • bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.

A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a bőrös malacoldalas darabokat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Célszerű egyszer-kétszer megforgatni a pácban, hogy mindenhol érje.

A pácolás után a húst egy sütőzacskóba tesszük (de tepsibe is boríthatjuk, akkor viszont fedjük le alufóliával), és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után szétvágjuk a sütőzacskót (vagy levesszük róla a fóliát) és pirosra sütjük.

Az eredmény, finom, omlós ízletes hús.

Én vajas burgonyapürét készítettem mellé köretnek, de egy finom salátával is tálalható.

Colás bőrös malacoldalas 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére