Colás bőrös malacoldalas
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.
A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a bőrös malacoldalas darabokat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Célszerű egyszer-kétszer megforgatni a pácban, hogy mindenhol érje.
A pácolás után a húst egy sütőzacskóba tesszük (de tepsibe is boríthatjuk, akkor viszont fedjük le alufóliával), és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után szétvágjuk a sütőzacskót (vagy levesszük róla a fóliát) és pirosra sütjük.
Az eredmény, finom, omlós ízletes hús.
Én vajas burgonyapürét készítettem mellé köretnek, de egy finom salátával is tálalható.