Főoldal / Sertés ételek / Colás bőrös malacoldalas

Colás bőrös malacoldalas

Colás bőrös malacoldalas

Colás bőrös malacoldalas

Hozzávalók:

  • kb.60-80 dkg bőrös malacoldalas
  • 1 dl coca cola
  • 1,5 evőkanál méz
  • 2,5 evőkanál ketchup
  • 2,5 evőkanál olaj
  • 1,5 kiskanál Erős Pista (aki szereti a csípőset, többet is tehet bele)
  • bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.

A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a bőrös malacoldalas darabokat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Célszerű egyszer-kétszer megforgatni a pácban, hogy mindenhol érje.

A pácolás után a húst egy sütőzacskóba tesszük (de tepsibe is boríthatjuk, akkor viszont fedjük le alufóliával), és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után szétvágjuk a sütőzacskót (vagy levesszük róla a fóliát) és pirosra sütjük.

Az eredmény, finom, omlós ízletes hús.

Én vajas burgonyapürét készítettem mellé köretnek, de egy finom salátával is tálalható.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére