Főoldal / Befőzés / Csalamádé

Csalamádé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csalamádé

Csalamádé

Hozzávalók:

  • 1,5 kg káposzta
  • 1,5 kg paprika
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 1 kg uborka
  • 50 dkg sárgarépa
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 3 dl ecet (10 %-os)
  • 7 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkén
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek. fekete bors (szemes)
  • 1 tk. egész fűszerkömény
  • 1 ek. mustármag
  • 1 tk. koriander
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborka-szeletelőn le kell gyalulni.

A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. (A babérlevelet törjük apró darabokra.)

Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ez alatt levet ereszt. Ezután, tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt.
Celofánnal lekötjük, majd fémkupakokkal lezárjuk.

Csalamádé 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére