Elmentem!Csalamádé
Hozzávalók:
- 1,5 kg káposzta
- 1,5 kg paprika
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 kg uborka
- 50 dkg sárgarépa
- 0,5 kg vöröshagyma
- 3 dl ecet (10 %-os)
- 7 dkg só
- 40 dkg cukor
- 1 kávéskanál szalicil
- 1 kávéskanál borkén
- 3 db babérlevél
- 1 ek. fekete bors (szemes)
- 1 tk. egész fűszerkömény
- 1 ek. mustármag
- 1 tk. koriander
|
Elkészítési idő: |
több mint 2 és fél óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
több mint 12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborka-szeletelőn le kell gyalulni.
A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. (A babérlevelet törjük apró darabokra.)
Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ez alatt levet ereszt. Ezután, tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt.
Celofánnal lekötjük, majd fémkupakokkal lezárjuk.
Csalamádé 5.00/5 (1 értékelés)
Vass Lászlóné (277 Recept)Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.