Csavart diós briós
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Elkészítem a tölteléket.
A mákhoz adok cukrot, egy kis kanál mézet és a citrom reszelt héját.
A dióssal ugyanez az eljárás.
A tésztából kelt tésztát készítek és duplájára kelesztem. Amikor megkelt 12 darab egyforma kis gombócot készítek belőle, és még vagy 10 percig kelesztem.
A kelesztés után egyenként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat, olajjal megkenem a lapokat, majd mák, vagy diótölteléket teszek rá.
A másik lapot ráhelyezem a töltelékre, majd derelye szaggatóval hosszában vékony csíkokat húzok, de nem egészen a tészta végéig.
kb 1 -2 centit a végénél elhagyok.
Ekkor feltekerem a tésztát és briós formára alakítom.
Kelesztem és tojással lekenem.
180fokon szép pirosra megsütöm