Főoldal / Kelt tészták / Csavart diós briós

Csavart diós briós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csavart diós briós

Csavart diós briós 3

Hozzávalók:

  • 60 deka liszt
  • 3 deka élesztő
  • 2 evő kanál cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 3 deci tej
  • 1 kis kanál só
  • 5 deka olvasztott margarin
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítem a tölteléket.
A mákhoz adok cukrot, egy kis kanál mézet és a citrom reszelt héját.
A dióssal ugyanez az eljárás.

A tésztából kelt tésztát készítek és duplájára kelesztem. Amikor megkelt 12 darab egyforma kis gombócot készítek belőle, és még vagy 10 percig kelesztem.
A kelesztés után egyenként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat, olajjal megkenem a lapokat, majd mák, vagy diótölteléket teszek rá.

A másik lapot ráhelyezem a töltelékre, majd derelye szaggatóval hosszában vékony csíkokat húzok, de nem egészen a tészta végéig.
kb 1 -2 centit a végénél elhagyok.

Ekkor feltekerem a tésztát és briós formára alakítom.

Kelesztem és tojással lekenem.

180fokon szép pirosra megsütöm

Csavart diós briós 3.75/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére