Főoldal / Levesek / Cseresznyekrémleves

Cseresznyekrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyekrémleves

Cseresznyekrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 mk gyömbér
  • csipet szerecsendió
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat.

Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.

Tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe.

Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére