Főoldal / Desszertek / Cseresznyés csokoládés muffin

Cseresznyés csokoládés muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés csokoládés muffin

Cseresznyés csokoládés muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
    1/2 kg cseresznye vagy meggy
    5 dkg étcsokoládé vagy csokicsepp
    4 tojás
    20 dkg puha margarin
    12 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1/2csomag sütőpor
    kevés tej, ha a tészta túl sűrű lenne
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a meggy és a csoki kivételével egy tálba tesszük, és robotgéppel simára keverjük.
Ha túl sűrű, akkor kevés tejjel lazítunk rajta.
A masszába belekeverjük a kimagozott meggyet és a darabokra vágott csokoládét.

A muffinformát kibéleljük a papírokkal, majd a cseresznyés csokis masszával 2/3 részig megtöltjük a mélyedéseket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25perc alatt megsütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)
Magában, vagy porcukorral meghintve tálaljuk.

Cseresznyés csokoládés muffin 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére