Cseresznyés lepény
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A z élesztős a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát ketté vesszük.Az egyik cipót, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tésztát megszórjuk a búzadarával, elterítjük rajta a kinyomkodott cseresznyét. Megszórjuk a fűszerekkel elkevert cukorral, majd a tetejét is darával. A másik kinyújtott tésztát a tetejére simítjuk.
A tetejét megkenjük az olajjal felvert tojással, majd egy villával megszurkáljuk. (így a gőz a sülés közben távozni tud, és a pite teteje nem púposodik fel)
180 foka előmelegített sütőben arany színűre sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Készíthetjük almából, vagy meggyből is.
Beküldő: Maja