Csíkos kalács
Hozzávalók:(2 kalácsformához):
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval (a kakaópor kivételével) alaposan bedagasztjuk a tésztát. Kétfelé vesszük, az egyik részbe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport. Mindkét tésztát a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, a fehér és kakaós tésztát is kettéosztjuk.
Az egyik fehér tésztagombócot kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a kinyújtott kakaós tésztát és feltekerjük. Enyhén kiolajozott kalácsformába helyezzük. Ugyanígy elkészítjük a másik kalácsot is. Letakarva kb 30 percig kelesztjük.
Lekenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben 165 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.