Főoldal / Kelt tészták / Csíkos kalács

Csíkos kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csíkos kalács

Csíkos kalács

Hozzávalók:

(2 kalácsformához):

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1/2 kocka friss élesztő
  • 13 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál vaj (5 dkg-ot olvasztottam fel)
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor

A lekenéshez:

  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval (a kakaópor kivételével) alaposan bedagasztjuk a tésztát. Kétfelé vesszük, az egyik részbe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport. Mindkét tésztát a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, a fehér és kakaós tésztát is kettéosztjuk.
Az egyik fehér tésztagombócot kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a kinyújtott kakaós tésztát és feltekerjük. Enyhén kiolajozott kalácsformába helyezzük. Ugyanígy elkészítjük a másik kalácsot is. Letakarva kb 30 percig kelesztjük.

Lekenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben 165 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére