Csíkos mézes sütemény
Hozzávalók:A mézes tésztához:
A piskótáshoz:
A krémhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, egy fél órát pihentetem és két lapot sütök belőle.Közepes méretű tepsiben.
A tojások sárgáját a vízzel felhabosítom, majd a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatom a keményre felvert fehérjehabot. Tepsibe simítom és tűpróbáig sütöm. Amikor kisült, hosszában 5 egyforma csíkot vágok belőle.
A pudingot megfőzöm a tejben, majd kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.
Az alsó mézes lapot megkenem a krémmel, erre teszem a piskótacsíkokat mégpedig úgy, hogy egy ujjnyi hely legyen közötte.
Amikor mindet kiraktam a maradék krémet elsimítom a tészta tetején .A másik mézes lapot lekvárral megkentem, és a pudingos rész tetejére fordítottam.
A tetejére a következő csokimáz került:
A csokimáz hozzávalóit gőz felett besűrítem és a felső lapra simítom.
A tetejét cukordarával díszítettem.