Csilis-babos kukoricaleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba, és törjük alaposan össze.
A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni. A vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, a tejjel, és a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt, és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt, és főzzük kb. 10 percig.
Ezután öntsük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig. (figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfől)
Tálalás előtt merjük a levest tányérba, szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.