Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csilis-csokis keksz

Csilis-csokis keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csilis-csokis keksz

Csilis-csokis keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • csipetnyi só
  • őrölt csili ízlés szerint, kb. fél kávéskanálnyi
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a dióval a sütőporral és a sóval összeforgatjuk.

A puha vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. Ezután egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztes diót, a reszelt csokoládét és a csiliport.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszából diónyi halmokat rakunk rá egymástól kellő távolságra, mert sütés közben megnőnek. A tetejüket vizes kézzel egy kicsit lelapítjuk, hogy szép formájuk legyen.

Előmelegített sütőben 180 fokon  (légkeveréssel 165 fok) 13-15 perc alatt megsütjük.

Dobozban hetekig eláll.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére