Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csillagpiramis

Csillagpiramis

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csillagpiramis

Csillagpiramis

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg lágy vaj vagy margarin
  • 7-8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál rum
  • 1 db tojás
  • 15 dkg darált dió

A töltelékhez és a díszítéshez:

  • 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár
  • 1 evőkanál porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.

Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagra kinyújtjuk, 3 különböző méretű, de azonos rajzolatú csillagformával kiszúrjuk.

A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)

Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lekvárt (ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük) mélyhűtőtasakba szedjük, amelynek egyik csücskét levágjuk.

Egy-egy pöttyöt nyomunk a legnagyobb csillag közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik – a csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk.

Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral.

Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére