Elmentem!Csípős garnéla leves
Hozzávalók:
- 8 db garnéla rák (közepes nagyságú)
- 1/2 póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 zeller szár
- 1 szál ázsiai citromfű
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db Lucullus paradicsom
- 2 db chili paprika
- 10 dkg laskagomba
- 1 kis darab gyömbér
- kínai hosszú tészta
- szója szósz
- chili szósz
- fehérbor
- 1 tk barna cukor
- citrom
- lime
- 1 db szárnyas leves kocka
- őrölt fekete bors
- Nam Prik Kaeng Kari (sárga Thai cury)
- Kurkuma
- Coriander por
- Gyömbér por
- Himalaya kristálysó-chili fűszerkeverék
- mustármag
- koriander levél
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A fokhagymát, gyömbért darabolom, a hagymát, póréhagymát, chili paprikát karikára vágom.
A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfüvet hosszú csíkokra, a laskagombát, koriander levelet nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot hosszában nyolcadolom.
A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beleteszem egy lábasba, feleresztem vízzel, fűszerezem, reszelek rá citrom és lime héjat, facsarok bele citromlevet, és elkezdem főzni.
Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát és a paradicsomot is.
Majd öntök bele fehérbort, és beleteszem a tésztát, végül belerakom a garnélákat.
Tálaláskor merek a levesből egy tányérba, díszítem koriander levéllel.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.