Csípős lecsó lecsókolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágom, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, az újhagymát, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a kolbászt szeletelem.
Egy lábasban a szalonnát kevés olajon megpirítom, ennek zsírján a hagymákat megdinsztelem, majd rádobom a paprikákat, később a paradicsomot, fűszerezem.
Amikor már csaknem megfőtt, hozzáadom a kolbászt is.
Tipp / megjegyzés:
Dacára a sok chilinek, és a bőségesen adagolt csípős paprikának és borsnak, a lecsó csak enyhén volt csípős. Én már jártam úgy, hogy bogyiszlói paprikából, csípősnek mondott hegyes paprikából, és chiliből készítettem a lecsót, s egy nagy csalódás volt.
Persze lehet, hogy vannak, akik szörnyülködnek, hogy ez már ehetetlen. Nos, ez nem az ő receptjük.