Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst előző este beáztatom.
A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.
A rizst felteszem főni, majd hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom.
Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.
Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, rárakok egy combot, locsolok rá szaftot, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s mellé rakok 2 db uborkát.
Tipp / megjegyzés:
Sokan összetévesztik a csirke pörköltet a paprikás csirkével. Nos, a pörkölten nincs tejföl. Ezért ne is reklamálja senki.